Онлайн консултация с психолог

Какво представлява онлайн консултацията с психолог?

Онлайн консултацията е разновидност на класическия вариант на психологичната консултация – срещата на живо. Контактът между психолога и клиента се осъществява най-често чрез видео скайп разговор- среща в реално време, чрез установяване на гласова и видео връзка. За една качествена и ползотворна онлайн консултацията с психолог е необходимо да имате камера на компютъра, микрофон, добра интернет връзка, както и програмата Skype. Наблягаме на ВИДЕО връзка, тъй като по време на комуникация ние получаваме едва около 7% от информацията от казаните думи, 13% от тона на гласа на говорещия и 80% от телесния език или невербалната комуникация. Затова за добрия психолог зрителният контакт е изключително важен и полезен в намирането на решение на казуса с който е дошъл клиента.

За кого е подходящо онлайн консултирането?

Онлайн консултациите с психолог са подходящи за хора, за които посещението в център за психология и психотерапия е трудно осъществимо – хора от други градове, трудно подвижни хора, майки с малки деца или като цяло за хора, които разполагат с ограничено свободно време или възможност за движение, които желаят да получат психологична помощ. Онлайн консултацията с психолог е особено полезна за хора, живеещи в чужбина, които нямат възможност да говорят със специалист на своя роден език.

Предимства на онлайн консултацията с психолог

  • Онлайн консултирането пести времето, което бихте прекарали да се придживите до център за психология и психотерапия
  • Осъществява се от комфорта на дома или офиса
  • Възможност да се консултират клиенти от други градове и държави

 

Недостатъци на онлайн консултирането

Личният контакт остава най-добрата и ефективна форма на психотерапия. При срещата на живо, психологът черпи информация за анализ не само от разговора, но и от невербален контакт: поглед, мимика, език на тялото, дишане, движения от страна на клиента, особености на неговото поведение. Затова и ние от център за психология и психотерапия S.O.V.A. ви препоръчваме винаги него и само при реална необходимост онлайн консултация.

Записването както за скайп консултация, така и за среща на живо, става предварително със записване на телефон 0895763555, с лично съобщение във Фейсбук или на имейл office@sovapsychologist.com.

Skype: Психологичен Център S.O.V.A. – sovapsy@abv.bg