Продължете към съдържанието

MMPI – 2 Сертификационно Практическо Обучение

На 15-ти Април 2018г., във Варна ще се проведе Сертификационно Обучение за MMPI-2, организирано от OS Bulgaria и Психологичен Център SOVA.

MMPI-2 е най-популярният и най-добре проученият личностен въпросник в света.

ММPI-2 покрива почти целия спектър от психични и емоционални разстройства и се е превърнал в неизменна част от почти всяко клинично изследване.

В адаптацията взеха участие: проф. д-р Любомир Живков, Председател на Българската Психиатрична Асоциация; д-р Бенджамин Ментешев, Градски психодиспансер – София; доц. д-р Павлина Петкова, ВСУ; проф. Ваня Матанова, директор на Института за детско психично здраве и развитие, председател на Българската асоциация по клинична и консултативна психология; д-р Николай Николов, ОС България ООД; Христо Колев, ДПБ “Д-р Г. Кисьов” – Раднево.

Изследваното лице трябва да отговори на 567 твърдения с „вярно” или „невярно”. Може да се администрират и само първите 370 твърдения (кратка версия), но тогава се изчисляват резултатите само по стандартните клинични скали.

MMPI-2 e клиничен тест и неговото основно приложение е в диагностиката на различни психични, нервни, органични, психосоматични и личностни проблеми.

Наред с това той често се използва като:
• средство за скрининг за психопатология при подбор на служители за специални професионални дейности като полицаи, огнеборци, военни, авиодиспечери, служители в АЕЦ и пр.,
• в съдебно-психологичните и съдебно психиатрично-психологическите експертизи,
• при психологическо оценяване на затворници,
• оценка на ефективността на терапията и пр.

ОБУЧИТЕЛ:
Д-р Николай Николов – Директор „Научни разработки“ в OS Bulgaria. Автор на повечето адаптации на тестове за България, издадени от ОС.

ЦЕНА:

Еднодневно – практическо, на цена 180 лв. (сертификатът ще е за практическо обучение).

ЗА КОГО:

Предназначено е за психолози, психотерапевти и психиатри.

УЧАСТИЕ:
Записването за MMPI-2 e вече отворено!
Можете да заявите своето участие на:
тел: 0888 71 71 43,
e-mail: sovapsy@abv.bg, office@sovapsychologist.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *