Продължете към съдържанието
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Сънищата – светът на несъзнаваното

21 юни, 2019: 19:00

30лв.

През 1900 година, със своя труд „Тълкуване на сънищата”, Фройд коренно променя представите за съня за тогавашното време. През онези години на съня се е гледало като нещо незначително, маловажно и чисто физиологично, без никаква връзка с психичното. Със своите идеи и открития Фройд е срещнал огромна съпротива от страна на други изследователи и учени, но това не го е отказало от начинанието му, а го е мотивирало да довърши делото си.

Сънищата са „царският път” към несъзнаваното, но те не се изчерпват само с това си значение. Изследването им не само води до разбирането на несъзнаваните процеси и на тяхното съдържание, но води и до това психично съдържание, което по един или друг начин е било изтласкано или изключено от съзнанието и чието разтоварване е било възпрепятствано от защитните операции на Егото.

В психоаналитичната теория формулираното определение за сънищата звучи по следния начин: Субективно преживяване, което се появява в съзнанието, докато човек спи, и което той нарича сън след събуждането си, всъщност е крайният продукт на несъзнавана психична дейност, която поради естеството и интензивността си заплашва да наруши спокойствието на спането.

Нека сега да се гмурнем по-дълбоко в сънищата?

Записване за лекцията:

0895 / 76 35 55

e-mail: office@sovapsychologist.com

e-mail: sovapsy@abv.bg

Цена: 30лв.

Details

Date:
21 юни, 2019
Time:
19:00
Cost:
30лв.
Event Category:

Organizer

Психологичен Център S.O.V.A.
Phone
0895763555
Email
sovapsy@abv.bg
View Organizer Website

Venue

Психологичен Център S.O.V.A.
ул. Александър Дякович 45
Варна, 9000 България
+ Google Map
Phone
089 576 3555
View Venue Website