Продължете към съдържанието
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Вземане на решения и решаване на проблеми-Обучение

10 юни, 2017: 10:00 - 14:00

30лв
reshavane na problemi

Обучението Вземане на решения и решаване на проблеми е една своеобразна тренировка за това как да играем на терена на реалния живот. В края му, Вие ще сте научили практични методи за това как да преценявате ситуацията и да определяте проблема.
Кой е най-добрия начин да избирате кое решение да вземете и как да оценявате последствията от него? Това знание, ще можете да трансформирате в умения, които да прилагате на практика в ежедневието си и сами да се уверите в действието им.
Всичко в това обучение е с практическа насоченост. Идеята е след него да си тръгнете със способи, които можете да реално да прилагате и наистина да са ви от полза, а не просто с поредната информация, която сте чули и се чудите с как ще ви върши работа в живота.

ПРОГРАМА:

Под тема №1:„Имам желание за промяна!” или „Имам Проблем!”- Кое избирате? :
(Анализ на ситуацията)

– Човек може да разреши даден проблем само, когато разбере и идентифицира истинския проблем.

Анализ на проблема, включва:
Стъпка 1: Идентифициране на проблема.
Стъпка 2: Дефиниране на проблема.
-Примери, ролеви игри, упражнения.

Подтема №2: Как да развиеме умението да вземаме решения? (Вземане на Решения):
-Какво представлява, как, кога?
-Оценка на риска при вземането на решения
-Осъществяване и проверка на решението.
– Техника на вземане на решения. Квадратът на Декарт
-Примери, ролеви игри, упражнения.

Заключителна част.

Дискусия.

Сертификати.

Водещи на групата са психолозите на Психологичен център S.O.V.A.:

  • Светлана Сотирова:  Психолог, 23 години практика; Обучена в две отделни школи: КОГНИТИВНО-ПОВЕДЕНЧЕСКА ПСИХОТЕРАПИЯ към Българска Асоциация по Когнитивно-Поведенческата Психотерапия, с Доц. Павлина Петкова, дм: Учредител и Председател на Акредитационната комисия на БАКПП. И ПОЗИТИВНА ПСИХОТЕРАПИЯ към Институт позитивна психотерапия, с Д-р Арно Ремерс, Член на борда на директорите на Световната Асоциация по Позитивна Психотерапия, Бивш Президент на Германската Организация по Позитивна Психотерапия.
  • Емилия Сотирова: Психолог. Семеен консултант. Обучена в две отделни школи: -КОГНИТИВНО-ПОВЕДЕНЧЕСКА ПСИХОТЕРАПИЯ към Българска Асоциация по Когнитивно-Поведенческата Психотерапия, с Доц. Павлина Петкова, дм: Учредител и Председател на Акредитационната комисия на БАКПП. ФАМИЛНО КОНСУЛТИРАНЕ (през системен и структурен подход) към ИНСТИТУТ ПО ПСИХОДРАМА ИНДИВИДУАЛНА И ГРУПОВА ПСИХОТЕРАПИЯ „Бернхард Ахтерберг“, с Георги Антонов-Основател и съпредседател на Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия „Бернхард Ахтерберг”, член на Федерацията на европейските психодрама тренинг организации. Председател на Българска Асоциация по Психотерапия. Познания и в трета школа-основни техники и принципи:
    ГЕЩАЛТ-ТЕРАПИЯ– основен (базисен курс). към ИНСТИТУТ ПО ПСИХОДРАМА ИНДИВИДУАЛНА И ГРУПОВА ПСИХОТЕРАПИЯ „Бернхард Ахтерберг“.

Подробните им автобиографии можете да намерите тук: https://sovapsychologist.com/екип/

Групата е с лимит 12 души.

Цена: 30 лв.

За участие с предварително записване на:
тел: 0888/ 71 71 43;
с лично съобщение на фейсбук страницата ни- Психологичен кабинет SOVA, през контактната форма на сайта ни или на email: sovapsy@abv.bg.

Details

Date:
10 юни, 2017
Time:
10:00 - 14:00
Cost:
30лв
Event Category: