Продължете към съдържанието
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Пътят на Моя Герой – уъркшоп за себепознание

10 април, 2019: 18:30 - 20:30

45лв.

Всички сме от значение. Всеки от нас е в състояние да даде съществен принос, но това може да стане само ако поемем риска да бъдем изцяло верни на себе си.

Толкова много хора продължават да вярват, че героят е някъде в приказките, „някъде там“ или „там горе“, но извън тях. Но всеки от нас е героят на собствения си живота. И на всеки от нас „приключението“ започва от прага на „ДОМА“. Онова пространство, което събира ВЪТРЕПСИХИЧНИТЕ, МЕЖДУЛИЧНОСТНИТЕ и СОЦИО-ПСИХИЧЕСКИТЕ компоненти, които се засичат времево и пространствено в комплексни взаимоотношения.

Всяко лишение, всяко нарушение, в който и да е от тези компоненти, води до състояние на дезадаптацияdislocated – етимологично се свързва „с нещо не на мястото си, изкълчване на става. Когато в преживяването ни „нещо не е на мястото си“ – не е далеч моментът, в който стваме „бежанци“, бегълци не само от живота, но и от самите себе си…Само по себе си, кое да е събитие в живота ни не може да се определи за травматично. Какво значение ще се придаде на отговора на такова събитие – това е определящо. Нужен е външният отговор към събитието, който зависи от средата, ресурсите ни за справяне и резилиентността (жилавост, устойчивост, гъвкавост)  ни. Само по себе си някакво събитие не означава, че човекът е травматизиран.

СЪБИТИЕ → ПЪРВОНАЧАЛЕН ОТГОВОР→ КОНСТРУИРАН ОТГОВОР

Пътят на героя започва винаги с неприятност, трудност, но от конструирания отговор, с втъкани в него стойности и значение, които той самият ще „впечата“, зависи силата и посоката на собственото му развитие. Познавате ли метаморфозите на героя, който живее във вас? На какво Ви научи? За какво сте му благодарни? На кого бихте искали да разкажете за него?

 

Достигането до по-високи нива на самопознание и самовъзприемане е необходимо условие за един по-пълноценен и осъзнат живот!

„Опознавайки по-добре себе си, познаваме по-добре целия свят.“

Подробности за тренинга:

Тренингът ще бъде воден от психолозите на Психологичен Център SOVA.


Групата е с лимит 6 души.

Цената е: 45 лв.

За участие:

Телефон:
0895763555

Email:
office@sovapsychologist.com

Уебсайт:
www.sovapsychologist.com

Details

Date:
10 април, 2019
Time:
18:30 - 20:30
Cost:
45лв.
Event Category:

Organizer

Психологичен Център S.O.V.A.
Phone
0895763555
Email
sovapsy@abv.bg
View Organizer Website

Venue

Психологичен Център S.O.V.A.
ул. Александър Дякович 45
Варна, 9000 България
+ Google Map
Phone
089 576 3555
View Venue Website