Продължете към съдържанието
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Психология на Лъжата-лекция

27 май: 02:33

Според психологическите проучвания, в какъвто и да е средностатистически разговор между двама души, ВСЕКИ от участниците изрича по три лъжи на всеки 10 минути. Според най-известния специалист по лъжата проф. Пол Екман сме в състояние да доловим едва 54% от лъжите, които ни се поднасят и които ние поднасяме.

        Разкриването на лъжата не е особено сложно, ако се научим и практикуваме някой специфични техники и умения. Проблемът е, че при взаимоотношенията помежду ни е важна не толкова самата лъжа, колкото действителният мотив, който я е предизвикал. А разчитането на истинските мотиви е съвсем друга работа.

       От изключително значение да запомним, че никой от индикаторите на измамно поведение не може и не трябва да се тълкува сам по себе си. Когато лъжем винаги използваме комплекс от маркери и трябва да установим наличието поне на три от тях в контекста на разговора преди да правим заключение, че ни лъжат.

Разбира се, живи детектори на лъжата сред нас няма и няма да има. Въпреки това можем да се научим да определяме смисъла на чуждите невербални знаци и намеци и да разпознаваме измамното поведение – така, както това умеят професионалните психолози. Готови ли сте за това?

 

Лектор:

Светлана Сотирова – психолог с 24 години стаж в МВР

Цена: 30лв.

Записване за лекцията:

0895 / 76 35 55

e-mail: office@sovapsychologist.com

e-mail: sovapsy@abv.bg

Details

Date:
27 май, 2024
Time:
02:33
Event Category: