Продължете към съдържанието
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Индекс на Родителския стрес – PSI-4 Сертификационно обучение

14 април, 2018

На 14-ти Април 2018г., за първи път във Варна ще се проведе Сертификационно Обучение за PSI 4, организирано от OS Bulgaria,Hestia и Психологичен Център SOVA.

Индексът на родителски стрес PSI-4 оценява равнището на стрес в системата родител-дете.

Понятието „родителски стрес” се разбира като сбор от процеси, които водят до негативни психологически и физиологични реакции, произтичащи от опитите на родителя да се справи с изискванията на родителстването.

PSI 4 се фокусира върху три основни източника на стрес: характеристики на детето, характеристики на родителя и стресогенни житейски събития.

PSI-4 е широко използван като скрининг за оценка на родителската система и за идентифициране на области, които могат да доведат до проблеми във функционирането на детето и/или родителя.

Тази информация може да бъде използвана при съставянето на план за терапия, за определяне на приоритетните области на интервенция и/или за оценка при проследяване на ефекта от интервенциите.

Методиката може да бъде прилагана в дейността на центрове, които предоставят медицински грижи за деца, терапевтични кабинети, педиатрични консултации.

PSI-4 е самооценъчен въпросник и съдържа 120 въпроса.

ОБУЧИТЕЛ:
Д-р Николай Николов – Директор „Научни разработки“ в OS Bulgaria. Автор на повечето адаптации на тестове за България, издадени от ОС.

УЧАСТИЕ:
Записването за PSI 4 e вече отворено!
Можете да заявите своето участие на:
тел: 0888 71 71 43,
e-mail: sovapsy@abv.bg

Details

Date:
14 април, 2018

Organizers

Психологичен Център S.O.V.A.
OS Bulgaria
Фондация Хестия

Venue

Психологичен Център S.O.V.A.
ул. Александър Дякович 45
Варна, 9000 България
+ Google Map
Phone
089 576 3555
View Venue Website