Продължете към съдържанието
Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

ОБУЧЕНИЕ – СЕМЕЙНО КОНСУЛТИРАНЕ И ПСИХОТЕРАПИЯ (Системен подход), Град Варна

5 ноември, 2022: 09:30 - 6 ноември, 2022: 18:30

150лв.

ОБУЧЕНИЕ СЕМЕЙНО КОНСУЛТИРАНЕ И ПСИХОТЕРАПИЯ (Системен подход), Град Варна

Обучението стартира на 05 ноември 2022 година в гр. Варна – Психологичен Център Сова.

Институт „Бернхард Ахтерберг“е пълноправен член на Европейската федерация на Психодрама обучителните организации /FEPTO/ и Камарата на обучителните институти към Европейската асоциация по Фамилна терапия /EFTA/ ,

От 2013 година към ИПИГП „Бернхард Ахтерберг“ в системен подход /семейно консултиране и психотерапия/ се обучават студенти в цяла България.  Дипломирани са специалисти в градовете София, Варна, Благоевград и Велико Търново.

Програмата по фамилно и брачно консултиране и психотерапия на ИПИГП „Бернхард Ахтерберг“ е разработена на базата на системния подход за работа със семейства в различен контекст – институционален, училищен, клиничен, професионален и т.н.

ПОВЕЧЕ ЗА ОБУЧЕНИЕТО:

 • Системна фамилна терапия е психотерапевтичен метод, който работи, както с цялото семейство, така и с отделни негови членове.
 • Системния подход е отлично приложим в индивидуалната психотерапия и консултиране на организации.
  Програмата има за цел да подготви широк кръг от професионалисти, които да боравят с теоретични познания и практически умения, основаващи се на съвременните модели за добри професионални практики и стандарти.
 • Обучителната програма е реализирана според стандартите на Европейската Асоциация по Фамилна Терапия (ЕФТА) и Българската Асоциация по Фамилна Терапия (БАФТ). За повече информация:https://institut-bg.com/semeina-terapiya/
 • Програмата е супервизирана и одобрена от Камарата на Обучителните Институти (EFTA-TIC) към Европейската Асоциация по Фамилна Терапия (EFTA) и отговаря на критериите на Българска Асоциация по Фамилна Терапия (БАФТ).
 • Завършилите успешно преминали през Обучение Семейно Консултиране – получават Сертификат за  Семеен и брачен консултант валидизиран от Българска асоциация по фамилна терапия https://www.baft.bg/

 

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ СТУДЕНТИТЕ:

 • Премината група за личен опит – 250 часа – *Група за личен опит /може да се кара успоредно с обучението/
 • Възраст – навършени 23г.
 • Висше образование – минимум бакалавърска степен в хуманитарна специалност или в процес на придобиване.

ЕКИП ОТ ОБУЧИТЕЛИ:

 • Георги Антонов- Основател и съпредседател на Институт по Психодрама, Индивидуална и       Групова Психотерапия           „Бернхард Ахтерберг”, член на Федерацията на            европейските психодрама тренинг организации – FEPTO , психодрама терапевт, фамилен терапевт. За повече информация: institut-bg.com
 • Емилия Сотирова – фамилен терапевт – За повече информация: https://sovapsychologist.com/ekip/emiliq-sotirova/
 • Кристина Кръстева – фамилен терапевт – За повече информазия: https://www.roditel-dete.com/p/blog-page_23.html

 

ОРГАНИЗАЦИЯ и ЦЕНА:

 • Срещите са веднъж месечно (един уикенд) в продължение на две години и половина – три години (600 академични часа) – Дипломирането е за ниво Семеен консултант след успешно преминат финален изпит. Обучението може да се продължи още две години и след изпит да се завърши ниво Семеен терапевт.
 • Включването в групата е след предварителна индивидуална среща с водещия или координатора.
 • Местата са ограничени. След запълване на бройката нови студенти няма да се допускат. Групата работи в затворен вид за да се осигури конфиденциалност и непрекъснатост на обучителния процес.
 • Цена на един уикенд: 150лв.

 

За информация и записване:

E-mail: office@sovapsychologist.com

Тел: +359895763555

Details

Start:
5 ноември, 2022: 09:30
End:
6 ноември, 2022: 18:30
Cost:
150лв.
Event Category:

Organizers

Институт “Бернхард Ахтерберг”
Психологичен Център S.O.V.A.

Venue

Психологичен Център S.O.V.A.
ул. Александър Дякович 45
Варна, 9000 България
+ Google Map
Phone
089 576 3555
View Venue Website