Продължете към съдържанието
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Група за личностно развитие и себеусъвършенстване

18 март, 2021: 19:00 - 21:00

30лв.

Сова, стартира нова група за личностно развитие и себеусъвършенстване, през психодрама методът.

 

Групата е подходяща за всеки, който е любопитен към себе си и иска да опознае по-добре вътрешния си свят.

 

„Психодрама е метод за работа предимно в групи. Основава се на предположението, че изследването на чувствата, формирането на нови отношения и модели на поведение е по- ефективно, чрез използване на действието, което е по-близко до жизнената реалност, отколкото чрез използването на вербализацията като метод.

 

Психодрамата чрез своите терапевтични техники, изнася конфликта в настоящето, където на сцената могат да се преживеят решенията на значими външни и вътрешни конфликти. Тя по същество се явява такъв вид драматично изкуство, което отразява актуалните проблеми на клиента, като създава съответстващи на вътрепсихичната реалност на протагониста образи. В нея изкуствения характер на театъра е заменен от спонтанността на участниците. И тъй като човешкото същество е комплексно и повечето от нас мислят, чувстват и действат едновременно, то докосването до човека, да общуваш с него или да го учиш е най-ефективно, когато „бъде третиран като целокупност: мислеща, чувстваща, действаща личност. Точно това се постига чрез ролевата игра“.

 

Методът на действието се използва, за да се актуализира миналото, настоящето и бъдещето, което клиентът иска да види на сцена. „Главната терапевтична цел на психодрамата е: отслабване на симптомите, кризисна интервенция, разрешаване на конфликт, личностна промяна. Главните терапевтични фактори са освобождаване на емоциите, когнитивен инсайт, междуличностна обратна връзка, поведенческо научаване.”- източник – https://institut-bg.com/psihoterapia-kl/

 

Група: 6 – 8 човека.
Важно! – групата ще бъде затворена, след като се събере допустимият брой участници.

Цена на среща: 30лв.

 

Продължителност на групата:
12 срещи, 2 пъти в месеца по 120мин.

*Включването в групата става след попълване на заявление за участие и провеждане на информационна среща, която е безплатна.

 

За записване:
0895 / 76 35 55
e-mail: office@sovapsychologist.com

Details

Date:
18 март, 2021
Time:
19:00 - 21:00
Cost:
30лв.
Event Category:

Organizer

Психологичен Център S.O.V.A.
Phone
0895763555
Email
sovapsy@abv.bg
View Organizer Website

Venue

Психологичен Център S.O.V.A.
ул. Александър Дякович 45
Варна, 9000 България
+ Google Map
Phone
089 576 3555
View Venue Website