Продължете към съдържанието

Често задавани въпроси (FAQ)

Можете да се свържете с нас на тел. 0895 763 555, email- office@sovapsychologist.com / sovapsy@abv.bg.

Можете да се свържете с нас и през някоя от социалните ни мрежи:

 

Можете да си запишете час чрез обаждане или съобщение във всяка една от тези платформи. Записването на час зависи от Вашият график, както и този на специалиста на Сова.

В Психологичен Център Сова, работят психолози, семейни консултанти и психотерапевти, които са се обучавали в различни психотерапевтични школи и специализират в различни сфери.

Всяка една школа продължава минимум 3 години и предлага различен метод за работа.

Подходът на всеки един от нашите психолози  към всеки клиент е строго индивидуален и има свой почерк. За една ефективна терапия и/или консултиране, е много важно да има добра терапевтична връзка между психолг и клиент.

В Сова ще намерите подробните биографии на нашите психолози, семейни консултанти и психотерапевти, заедно с техни снимки, за да можете да се ориентирате възможно най-бързо кой е Вашият специалист.

Професионалните им биографии ще намерите тук.

Психологът е човек завършил академично образование профил „Психология“, който обикновено извършва научни или академични дейности в сферата.

Всички психолози в Сова имат завършена степен Магистър “Психология”.

Психотерапевтът е (обикновено) психолог, който е завършил специализирано обучение по психотерапия към определена школа, което продължава минимум 3 години и му дава правото да извършва терапия.

В Сова нашите психолози имат широк набор от инструменти от обучения в различни психотерапевтични школи. Част от тези школи, към които са обучавани са:

  • Фамилна терапия-структурен и системен подход
  • Когнитивно-поведенческа психотерапия
  • Позитивна психотерапия
  • Психодрама

 

Психиатърът е медицинско лице, тоест лекар, който е завършил специализация по психиатрия, което му дава правото да предписва медикаменти и психиатрично лечение. Това означава, че психолозите и психотерапевтите не могат да предписват лекарства свързани с психичното здраве.

Психологичен Център СОВА предлага широк спектър от услуги: Индивидуални консултации, консултации с двойки, семейства и деца, групи за взаимопомощ, както и психопрофилиране и кариерно ориентиране.

Подробности за услугите ни свързани с консултиране и психотерапия, можете да намерите тук.

Отделно Психологичен Център Сова извършва и услуги за фирми и организации, като обучения 3 в 1, лекции, семинари, тренинги, тиймбилдинг, консултации за работници и екипи (психологична поддръжка), оптимизация на работната среда и подбор на кадри.

Подробности за услугите, които Сова предлага за фирми и организации, можете да намерите тук.

Психологичен Център S.O.V.A. e разработил система за психологични сесии онлайн, която позволява в едно защитено и безопасно виртуално пространство, да се предоставя професионална психологическа подкрепа.

За една качествена и ползотворна онлайн консултацията с психолог е необходимо да имате камера на компютъра, микрофон, добра интернет връзка, както и програмата Skype , Viber или Zoom.

Наблягаме на ВИДЕО връзка, тъй като по време на комуникация ние получаваме едва около 7% от информацията от казаните думи, 13% от тона на гласа на говорещия и 80% от телесния език или невербалната комуникация. Затова за добрия психолог зрителният контакт е изключително важен и полезен в намирането на решение на казуса, с който е дошъл клиента.

Онлайн консултацията с психолог е с предварително записан час, продължава 60мин., заплащането е предварително.

Заплащането се извършва по банков път или PayPal:

Банкова сметка:

С.О.В.А. ДЗЗД
IBAN: BG30BUIN95611000585912
АЛИАНЦ БАНК
Основание за плащането: Психологично консултиране.

PayPal: office@sovapsychologist.com

Продължителността на една психологична консултация или терапевтична среща е от изключително значение за работата и ефективността на психотерапията. Важно е да не е прекалено много или прекалено малко, за да се разгърне процеса.

В Психологичен Център Сова една сесия продължава един астрономически час – 60 мин.